Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Όταν τα βιβλία ζωντανεύουν

    Τα βιβλία της κυρίας Σιντορέ κουβαλούν μέσα τους ιστορίες και μελωδίες για την ορθογραφία και τη γραμματική. Μέσα από τα βιβλία μπορεί ένα παιδί να ντύσει με φαντασία και νότες το μάθημα της γλώσσας. Τα βιβλία διαβάζονται αργά, τμηματικά, και συνοδεύονται από συζητήσεις και παιχνίδια. Όμως υπάρχει ένας τρόπος για να ζωντανέψει κυριολεκτικά η γραμματική μπροστά στα μάτια των παιδιών και δεν είναι άλλος από το θέατρο. Με τις θεατρικές παραστάσεις φέρνουμε κοντά στα παιδιά τους χαρακτήρες ενός βιβλίου και τα λόγια και τις μελωδίες και τα συναισθήματα και τη γνώση... γι' αυτό τα βιβλία της κυρίας Σιντορέ έχουν ζωντανέψει πάνω στη σκηνή κι έχουν μετατραπεί σε μια εμπειρία ζωής για χιλιάδες παιδιά.

Ζωντανεύοντας τα βιβλία μου τα είδα με μια άλλη ματιά και τα αγάπησα με έναν άλλο τρόπο, πιο βαθύ και πιο πραγματικό, μιας και οι ήρωες βγήκαν από τις σελίδες, έγιναν άνθρωποι αληθινοί, δούλεψαν μαζί μου και κουράστηκαν για να ζωντανέψουν και να πάψουν να είναι εικόνες και λόγια πάνω σε ένα φύλλο χαρτί.

Η Μυρσίνη και η Σοφία αναζητούν έναν διασκεδαστικό τρόπο μάθησης
Στις εικόνες που ακολουθούν θα δείτε τη θεατρική αναπαράσταση δίπλα στη ζωγραφιά! Θα δείτε πώς εμείς φέραμε στην πραγματικότητα τις εικόνες της φαντασίας. Βέβαια, οι εικόνες λίγα μπορούν να δείξουν, πίσω από αυτές κρύβονται τα λόγια, οι μελωδίες, τα νοήματα ο κόπος και η αγωνία όλων μας!
Τέσσερις κουφές γιαγιάδες χαρίζουν αύθονο γέλιο στο κοινό!
Η τυφλή κατάσκοπος Επιθετούλα



Η Λουσία συνομιλεί με τον κύριο καθηγητή για την ουσία της ζωής...

Το σκυλάκι που λέγεται Ρήμα βρήκε έναν φίλο κολλητό!

Η μάγισσα Χωρίστρα Ντιν Νταν


Ελπίζω να βρεθείτε κι εσείς σε κάποια από τις παραστάσεις μας και να δείτε τις ιστορίες της γραμματικής να ζωντανεύουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου