Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Μάθε παιδί μου γράμματα σε... 10 λεπτά!

Πολλοί γονείς στην προσπάθειά τους να "στρώσουν" τα παιδιά τους στο διάβασμα περνούν ώρες έντασης, σβήνουν τα άσχημα γράμματα, τσαλακωνουν χαρτιά, φωνάζουν και περνούν ολόκληρο το απόγευμα με μια αρνητική διάθεση που τελικά δεν αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα...
Τέρμα όλα αυτά... η λύση είναι απλή! Αν θέλετε να βελτιωθεί το επίπεδο του παιδιού σας στη γλώσσα και στα μαθήματα αρκούν 10 λεπτά την ημέρα.


Φτιάξτε μια ρουτίνα με το παιδί σας, κάθε μέρα αφιερώστε 10 λεπτά στα οποία θα κάνετε 2-3  πολύ απλές δραστηριότητες: υπαγόρευση, μαθηματικές πράξεις, διόρθωση!

Υπαγόρευση 

Επιλέξτε ένα απλό κείμενο από οποιοδήποτε βιβλίο και υπαγορεύστε το στο παιδί. Στη συνέχεια αφιερώστε χρόνο στο να το διορθώσετε μαζί. Εκτός από τα ορθογραφικά λάθη τονίστε οποιοδήποτε πρόβλημα στην εμφάνιση του γραπτού (κενά, μουτζούρες, τόνους κτλ). Αν γράψει κάποια λέξη λάθος μην του ζητήσετε να την αντιγράψει αλλά γράψτε τη με μεγάλα γράμματα και τονίστε με χρώματα τα λάθη. Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε άμεσα αποτελέσματα στη γραφή.

Μαθηματικές πράξεις

Ζητήστε από το παιδί σας να κάνει μερικές μαθηματικές πράξεις ή να λύσει ένα μαθηματικό πρόβλημα και μετά αφιερώστε λίγα λεπτά για να συζητήσετε πώς βρήκε τη λύση και τι το δυσκόλεψε.

Συμβουλές


  • Συμφωνείστε από κοινού με το παιδί σας ότι θα ακολουθείτε αυτή τη ρουτίνα κάθε μέρα ή σε συγκεκριμένες μέρες μέσα στη βδομάδα. Αν δεν είναι πρόθυμο δώστε του κάποια μικρή επιβράβευση (π.χ. ένα γλυκό). 
  • Μην ξεπερνάτε τα 10 λεπτά τη μέρα! Κάντε ό,τι προλάβετε σε 10, το πολύ 15 λεπτά. 
  • Μη δείχνετε θυμό ή αγανάκτηση, δώστε στη διαδικασία μια χαλαρή και φιλική νότα. Δείτε το σαν ένα παιχνίδι.
  • Πότε μην τιμωρείτε το παιδί σε περίπτωση κακής επίδοσης στη διάρκεια του δεκαλέπτου. Τονίστε ότι μετράει η προσπάθεια.
  • Καλύτερα να μη συνδέετε όσα κάνετε στο δεκάλεπτο αυτό με τα μαθήματα της ημέρας, είναι προτιμότερο να αποτελεί μια ανεξάρτητη δραστηριότητα μάθησης που αφορά μόνο εσάς και όχι το σχολείο.

Σας εγγυώμαι εντυπωσιακά αποτελέσματα! 
Μια δοκιμή θα σας πείσει!

2 σχόλια:

  1. Απο ποια ηλικία μπορούμε να ξεκινήσουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την Α' Δημοτικού, αφού μάθει να γράφει κάποιες λέξεις. Στην περίπτωση αυτή όμως να υπαγορεύετε κείμενο με διδαγμενες συλλαβές.

      Διαγραφή