Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Η νέα μουσικοθεατρική παράσταση της κυρίας Σιντορέ

Η κυρία Σιντορέ επιστρέφει με μία ολοκαίνουρια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η φαντασία, το χιούμορ και η μουσική κάνουν τη γραμματική πιο προσιτή από ποτέ! 

8 παιδιά και 4 ηθοποιοί θα σας ξεναγήσουν στον κόσμο της γραμματικής, έναν κόσμο παραμυθένιο, μελωδικό και ονειρικό. Ελάτε κι εσείς να σας δείξουμε ότι η γραμματική δεν είναι μια συλλογή κανόνων αλλά μια συλλογή παραμυθιών!


Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ζουρίδη 
Κείμενα - Χορογραφίες: Μαρία Καριωτάκη
 
Σκηνικά: Νίκος Καλαθάκης
 
Μουσικές συνθέσεις: Κλειώ Ηλιάδη, Αγάθη Παντελίδου, Δημήτρης Βασμαρής, Σταύρος Κεντεποζίδης
Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν: Αγγελική Ιερωνυμίδη, Ελένη Στυλιανακη, Άρης Κουτεντάκης, Γιώργος Χατζηαντωνίου
 
Και τα παιδιά: Άρτεμις Νικάκη, Γιάννης Τσικανδυλακης, Κάτια Πεδιαδιτάκη, Νίνα Οικονόμου, Σήλια Οικονόμου, Ορέστης Καραντινάκης, Ηλιαχτίδα Ρακιντζή Καραλη, Ηώ Γωνιανάκη


Περίληψη έργου

Σ' ένα χωριό της Κρήτης τα παιδιά υποδέχονται την κυρία Σιντορε, μια δασκάλα που αγαπάει τη μουσική και τα παραμύθια. Η κυρία Σιντορε δε χάνει την ευκαιρία να διηγηθεί τις παράξενες ιστορίες της και να τραγουδήσει μαζί με τα παιδιά. Η πλατεία του χωριού πλημμυρίζει με μελωδίες και παράξενους παραμυθένιους ήρωες βγαλμένους από τον κόσμο της γραμματικής. Η μάγισσα Χωρίστρα, η πριγκίπισσα Επιθετούλα, ο Έκτωρ Ενεστώτας είναι μόνο λίγοι από τους ήρωες που θα παρελάσουν στη σκηνή δείχνοντας στους μικρούς και μεγάλους θεατές ότι η γραμματική δεν είναι μια συλλογή κανόνων αλλά μια συλλογή παραμυθιών!



Παρακολουθώντας την παράσταση τα παιδιά θα γνωρίσουν με έναν διαφορετικό τρόπο τα εξής γραμματικά φαινόμενα: ρήμα, ουσιαστικό, επίθετο, Ενεστώτα, Αόριστο, Παρατατικό, Μέλλοντα, τέσσερις πτώσεις, σημεία στίξης και διαλυτικά. Όλα αυτά χωρίς να αντιληφθούν ποτέ ότι βλέποντας μια παράσταση διδάσκονται ταυτόχρονα γραμματική!


Μία παράσταση που μπορεί να τραβήξει την προσοχή των παιδιών ακόμα και προσχολικής ηλικίας, ενώ με το χιούμορ και τις πρωτότυπες ιστορίες της κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον ακόμα και των μεγάλων.
Είσοδος 5 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων στα πωλητήρια του Κηποθεάτρου Καζαντζάκης και στο εστιατόριο Μίνως - Δαίδαλου 30.

Σας περιμένουμε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου