Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Μαμά… φτάνουμε…;

     Όταν πηγαίνετε κάπου οδικώς συχνά το σκέφτεστε διπλά να μπείτε στο αυτοκίνητο με τα παιδιά. Λίγο η ναυτία, λίγο η γκρίνια για το στρίμωγμα, η ζώνη  που τα σφίγγει και οι βαρετές ειδήσεις που ακούγονται στο ραδιόφωνο μπορούν να χαλάσουν τη διαδρομή σας…  Η κυρία Σιντορέ σας προτείνει γι’ αυτό μια λύση, περάστε με τα παιδιά σας ποιοτικό χρόνο στο αυτοκίνητο ακούγοντας τα τραγούδια και τις ιστορίες της ορθογραφίας.  Πολλοί γονείς έχουν στο αυτοκίνητο CD με παιδικά τραγούδια, τα παιδιά τα απολαμβάνουν πάντα γιατί νιώθουν ότι είναι κάτι που απευθύνεται αποκλειστικά σε εκείνα και νιώθουν οικειότητα με αυτή τη μουσική. Βέβαια, όπως σε κάθε είδος μουσικής, υπάρχουν τα τραγούδια με μουσική ποιότητα ή χωρίς. Φροντίστε τα ακούσματα των παιδιών σας να είναι ποιοτικά καθώς τα ίδια δεν έχουν αναπτύξει ακόμα αυτό το κριτήριο. Τα ίδιο ισχύει και για τους στίχους. Υπάρχουν πολλά τραγούδια με ανούσια λόγια, και άλλα με προσεγμένο στίχο και συχνά διδακτικό για τα παιδιά. Τέτοια είναι και τα τραγούδια της κυρίας Σιντορέ που θα σας δώσουν την ευκαιρία να μιλήσετε με το παιδί σας μέσα στο αυτοκίνητο για όσα έχει μάθει στο σχολείο σε σχέση με την ορθογραφία. Ναι… η ορθογραφία είναι ίσως ένα βαρετό θέμα συζήτησης, αλλά αν ντυθεί με νότες και φαντασία μπορεί να αποκτήσει ενδιαφέρον για τα παιδιά. Άλλωστε,  τα τραγούδια της ορθογραφίας υπάρχουν για να δίνουν σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να θίξουν το θέμα της ορθογραφίας με μια νότα διασκέδασης, αξιοποιήστε τα!



      Η παραπάνω ιδέα θα προωθηθεί σε παιδιά και γονείς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  για την κυκλοφοριακή αγωγή που διοργανώνει ο  παιδικός ραδιοφωνικός σταθμός Family στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Σας περιμένουμε την Κυριακή 14/09/14 στις 7 το απόγευμα!

     Η πλατεία Ελευθερίας θα μετατραπεί σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για ένα σαββατοκύριακο, Μη χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μέρος στις εκδηλώσεις που θα είναι εντελώς δωρεάν!


ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΕΝΑΡΞΗ ΣΩΣΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

Η καλή οδική συμπεριφορά είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους, η έναρξη της σχολικής περιόδου είναι και αφετηρία δεκάδων μετακινήσεων για τους Γονείς. Δημιουργούμε  μια απλή διαδρομή σε μάθηση οδικής συμπεριφοράς για το ίδιο το παιδί. Ας είμαστε όλοι μας προσεκτικοί κάνοντας την διαδρομή μας πιο εκπαιδευτική!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου