Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ρόδος Ιούλιος 2014

Στις 21 και 22 Ιουλίου η συγγραφέας του βιβλίου "Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία" συνάντησε τους μικρούς της φίλους στη Ρόδο. Τα παιδιά από τα Θερινά Σχολεία Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ρόδου μαζί με τις δασκάλες τους επιφύλαξαν μια θερμή υποδοχή στη Μαρία Καριωτάκη. Το βιβλίο έδωσε στα παιδιά το έναυσμα για να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, το αποτέλεσμα ήταν υπέροχα θεατρικά, κατασκευές και χορευτικά. Πάρτε μια μικρή γεύση στις παρακάτω εικόνες!

Επίσκεψη στα Θερινά Σχολεία της Ρόδου

Τη Δευτέρα 21/7 τα παιδιά από το 12ο Θερινό Σχολείο μας περίμεναν με ενθουσιασμό.



Τα παιδιά από το 12ο Θερινό Δημοτικό Σχολείο χορεύουν το χορό του πειρατή Ευριπίδη.


Τα παιδιά μας ετοίμασαν μια δραματοποίηση με το τραγούδι της Γιώτας!



Γίναμε όλοι φίλοι τραγουδώντας και χορεύοντας το τραγούδι "Φίλοι κολλητοί"!

Στο 15ο Θερινό Δημοτικό σχολείο τα παιδιά είχαν προετοιμάσει ένα σωρό κατασκευές με θέμα το βιβλίο, εδώ βλέπετε τους ήλιους της ορθογραφίας και το Δημήτρη που ντύθηκε πειρατής Ευριπίδης!


Με τα παιδιά του 15ου Θερινού Σχολείου παίξαμε, τραγουδήσαμε, χορέψαμε και περάσαμε καταπληκτικά! 
Εδώ βλέπετε τα "ζωντανά γιώτα" στο χορευτικό "Το γιώτα στο τέλος θα μπει!".

Στο Θερινό Σχολείο της Ιαλυσού τα παιδιά ακούνε για πρώτη φορά για τη μουσική ορθογραφία.
Μια Γιώτα-γατούλα από κάθε ένα από τα σχολεία που επισκεφτήκαμε!

Ο πειρατής Ευριπίδης είναι πάντα ο αγαπημένος ήρωας από το βιβλίο, τα παιδιά δε χορταίνουν να παίζουν το κυνήγι του θησαυρού και να χορεύουν το τραγούδι του!


Παρουσίαση του βιβλίου στο πάρκο Δημοκρατίας 

Μετά από τις επισκέψεις στα σχολεία ακολούθησε μια μεγάλη γιορτή στον παιδότοπο Passaggio στο πάρκο Δημοκρατίας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Τα παιδιά, είτε γνώριζαν από πριν τα τραγούδια της ορθογραφίας είτε όχι, συμμετείχαν στα θεατρικά, στα χορευτικά, στα παιχνίδια και στις κατασκευές. Για ακόμα μια φορά η κυρία Σιντορέ γέμισε τις καρδιές των παιδιών με ρυθμό και διασκέδαση και έδωσε σε γονείς και εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να ανακαλύψουν έναν διαφορετικό, διασκεδαστικό τρόπο μάθησης!

Να 'μαστε όλοι μαζί στο πάρκο δημοκρατίας όπου παρουσιάσαμε στο κοινό της Ρόδου όσα ετοιμάσαμε με αφορμή τα τραγούδια της ορθογραφίας! Η συμμετοχή των παιδιών ήταν ενθουσιώδης! Η ανιματέρ Ρένα ορφανού μας έδωσε τον παλμό της διασκέδασης!
Περάσαμε υπέροχα!
Τα παιδιά απέκτησαν το βιβλίο, με την αφιέρωση της συγγραφέα, για να περάσουν ένα καλοκαίρι γεμάτο από τις μελωδίες της κυρίας Σιντορέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου